HomePublicationsDe Audit-Commissie van de Raad van Commissarissen in Nederland

De Audit-Commissie van de Raad van Commissarissen in Nederland

De Audit-Commissie van de Raad van Commissarissen in Nederland

Maassen, G.F. (1998). De Audit-Commissie van de Raad van Commissarissen in Nederland: Een Internationaal Perspectief, Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie, 7/8:410-419 (in Dutch).

In navolging van ontwikkelingen in het buitenland heeft het corporate governance-debat in het accountantsberoep een flinke impuls gekregen met het rapport van de Commissie Peters. Als gevolg hiervan is ook de instelling van de audit-commissie in de belangstelling gekomen. Naast een beschouwing over een viertal primaire functies van de audit-commissie en een bespreking van een aantal internationale ontwikkelingen, wordt de toepassing van audit-commissies in Nederland onderzocht. Aan de hand van een enquête onder president-commissarissen van 32 beursgenoteerde ondernemingen wordt het gebruik van audit-commissies nader besproken. Eén van de conclusies is dat de accountant vanuit zijn specifieke deskundigheid een actieve rol kan vervullen bij het gebruik van de audit-commissie door de Raad van Commissarissen in Nederland.

Trefwoorden: Organisatie en structurering - management, algemeen - onderzoek

 Download De audit-commissie van de Raad van Commissarissen in Nederland - Een internationaal perspectief
File Title: De audit-commissie van de Raad van Commissarissen in Nederland - Een internationaal perspectief (Details)
File Type: pdf
File Size: 304.5 KB


Related news items:
Newer news items:
Older news items:

 
You may also be interested in these articles:

PDF Download

Interested in the PDF version of the study? Click here to download.

Maassen, G.F. (2002). An International Comparison of Corporate Governance Models. A Study on the Formal Independence and Convergence of One-Tier and Two-Tier Corporate Boards of Directors in the United States of America, the United Kingdom and the Netherlands.

Maassen, G.F. (2002). An International Comparison of Corporate Governance Models. A Study on the Formal Independence and Convergence of One-Tier and Two-Tier Corporate Boards of Directors in the United States of America, the United Kingdom and the Netherlands. Amsterdam: Spencer Stuart Executive Search.