Home

Gebruik Toezichthoudende Commissies Sterk Toegenomen in Nederland

Toezichthoudende Commissies in Nederland

Gregory F. Maassen, Gebruik Toezichthoudende Commissies Sterk Toegenomen: Stand van Zaken in Honderd Beursgenoteerde Ondernemingen. In: Goed Bestuur, 3-2005 (in Dutch).

De Code Tabaksblat en diverse andere corporate governance codes besteden de nodige aandacht aan toezichthoudende commissies (zoals een audit- en beloningscommissie) binnen Raden van Commissarissen. Als gevolg van de toenemende druk op ondernemingen blijkt dat het gebruik van commissies in belangrijke mate is toegenomen in de top van het Nederlandse bedrijfsleven sinds 1996.

Dit artikel geeft een overzicht van de laatste stand van zaken met betrekking tot het gebruik van toezichthoudende commissies in honderd beursgenoteerde ondernemingen. De informatie is gebaseerd op de 8ste editie van de Netherlands Board Index dat door SpencerStuart Executive Search in Amsterdam jaarlijks wordt uitgegeven.

 Download Gebruik Van Toezichthoudende Commissies Sterk Toegenomen - Stand Van Zaken In Honderd Nederlandse Beursgenoteerde Ondernemingen
File Title: Gebruik Van Toezichthoudende Commissies Sterk Toegenomen - Stand Van Zaken In Honderd Nederlandse Beursgenoteerde Ondernemingen (Details)
File Type: pdf
File Size: 104.3 KB


Related news items:
Newer news items:
Older news items:

 
You may also be interested in these articles: